АХА розширює присутність у Центральній та Східній Європі

06.07.2010

Сьогодні, 6 липня 2010 року, АХА оголосила про успішне завершення всіх процедур, пов’язаних із придбанням страхової компанії Omniasig Life у Румунії. Завдяки цій угоді АХА отримала контроль над 100% акцій румунського страховика.

«Вихід на румунський ринок страхування життя дає нам додаткову можливість розвивати свій бізнес у регіоні Центральної та Східної Європи», - заявив Сіріл де Монтгольфє, Виконавчий директор АХА в регіоні Центральної та Східної Європи.
Ринок Румунії, з низьким рівнем проникнення страхування (співвідношення зібраних премій до ВВП країни) у порівнянні з іншими країнами Європейського союзу, пропонує АХА солідний потенціал для зростання.
Нове придбання АХА в Румунії – страхова компанія Omniasig Life, заснована у 1997 році, раніше належала Vienna Insurance Group та пропонувала послуги зі страхування життя та накопичувального страхування.
«Наша мета, спільно з командою на місцях, досягти зростання бізнесу АХА в Румунії та стати прибутковою, стабільною компанією, якій віддають перевагу на цьому ринку», - додав Сіріл де Монтгольфьє.

AXA Group  – це світовий лідер в сфері фінансового захисту. АХА Group здійснює свою діяльність по всьому світу з найбільшою концентрацією діяльності в Європі, Північній Америці та Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. У 2009 році доходи групи склали 90,1 мільярд євро та 3,5 мільярди євро скорегованого прибутку.  Станом на 13 грудні, 2009 року в управлінні AXA було зосереджено 1,015 мільярдів євро активів.

АХА в Україні– лідер страхового ринку України. Приріст премій АХА в Україні в 2009 році склав 17%. Станом на 1 квітня 2010 року в управлінні компаній групи АХА в Україні зосереджено близько 820 млн. грн. активів.
У 2009 році група компаній АХА стала найбільш привабливим брендом серед роботодавців на страховому ринку та найбільш професійною компанією України за версією газети «Бізнес».