АХА - страхова компанія №1 у світі за обсягами нетто-премій

18.01.2011

Групу АХА визнано страховою компанією №1 у світі за обсягами зібраних нетто-премій за даними Міжнародної агенції AM Best. Агентство провело 2 окремих рейтинги: в першому страхові компанії оцінювалися за обсягами зібраних премій, а у другому – за розмірами активів. У рейтингах брали участь 25 найбільших страхових компаній світу.

AXA SA посіла перше місце за обсягами премій, зібравши в 2009 році більше 116 млрд. доларів США і значно випередивши при цьому найближчих конкурентів. За розмірами активів АХА також виявилася в трійці лідерів, посівши другу лінійку рейтингу після японської компанії Japan Post Insurance Co. Ltd.

Оскільки в страхових компаніях світу існують різні вимоги до фінансової звітності та терміну її подання, при підготовці рейтингів враховувалися фіналізовані та приведені до єдиного стандарту фінансові показники за 2009 рік.

За даними AM Best найбільша кількість активів зосереджено в руках страхових компаній лайфового сектору, а от серед кращих компаній за обсягами премій переважають компанії ризикового страхування. Так, в управлінні 25 найбільших за обсягами активів страховиків світу знаходиться 25 трильйонів доларів США, а ТОП 25 компаній за обсягами зібраних премій у 2009 році зібрали 1,3 трильйонів доларів США страхових премій