«АХА Страхування» збільшила прибуток в 2,5 рази

01.03.2012

Страхова компанія «АХА Страхування» підбила підсумки діяльності за 12 місяців 2011 року, продемонструвавши прибутковість операцій в 22,9 млн. грн (за міжнародними стандартами фінансової звітності), що на 254% більше, ніж у 2010 році.

У 2011 році сума валових премій страхової компанії «АХА Страхування» склала 728,5 млн. грн., збільшившись на 1%, а виплат - 294,5 млн. грн., знизившись на 12% в першу чергу через відмову від частини збиткового портфеля з добровільного медичного страхування.
 При цьому, значно, на 30%, зросли премії по ОСАГО до 87,4 млн. грн. і на 2% по КАСКО - до 454 млн. грн. (У порівнянні з 2010 роком).

Станом на 31 грудня 2011 року активи страхової компанії «АХА Страхування» склали 859,7 млн. грн., А загальний обсяг резервів - 302,7 млн. грн.

«У 2011 році «АХА Страхування» сфокусувалася на утриманні клієнтів та отриманні нового бізнесу. Незважаючи на відносно невеликий приріст валових премій, компанія вже другий рік поспіль утримує лідерство на ринку класичного страхування України за цим показником, а також за обсягом виплачених відшкодувань », - зазначив Голова Правління СК «АХА Страхування» Філіп Вотле. - «Наша головна перевага перед конкурентами - це якість сервісу. І ми пишаємося своїми результатами в цій галузі - 90% клієнтів, які отримали відшкодування збитків, повністю задоволені якістю сервісу, який був їм наданий. Швидкість врегулювання за останні 2 роки виросла в 3 рази. Так, більше 70% стандартних збитків врегульовуються протягом 15 календарних днів. Хочу зазначити, що основні пріоритети «АХА Страхування» на 2012 рік залишаться незмінними - це подальше підвищення якості сервісу, ефективність процесів і прибутковість операцій».

У 2011 році міжнародне агентство Interbrand вже третій рік поспіль визнало АХА Group страховим брендом № 1 в світі. У загальному списку найбільших світових брендів АХА займає 53 позицію.