СК «АХА Страхування» підвела підсумки 9 місяців 2015 року - збільшення прибутку в 6 разів до 53 млн грн, зростання премій на 44% до 782 млн грн

18.11.2015

«АХА Страхування», дочірня компанія французької АХА Group, підвела підсумки страхової діяльності за 9 місяців 2015 року, демонструючи впевнене зростання під час кризи.

Згідно з внутрішнім звітом страховика за 9 місяців АХА в Україні зібрала понад 782 млн грн страхових премій, що на 44% або на 241 млн грн перевищує результат минулого року за аналогічний період.

«АХА Страхування» виплатила за даний період своїм клієнтам близько    369 млн грн, приріст склав 33%, що на 92 млн грн більше ніж у 2014 році.

«Нам вдалося не лише зберегти свої позиції під час кризи, але і збільшити частку  ринку. Ми досягли цього завдяки збалансованій стратегічній політиці, ефективному управлінню витратами, збільшенню нашої присутності в регіонах, відкриттю нових офісів», - прокоментував Філіп Вотле, Голова Правління СК «АХА Страхування».

Прибуток компанії склав 53 млн грн (за МСФЗ), що в 6 разів перевищує показник за аналогічний період минулого року. Головними причинами такого зростання стали збільшення бізнесу на 44%, правильна інвестиційна політика, а також зменшення витрат, пов'язаних із зоною АТО.

Протягом 9 місяців 2015 року платоспроможність компанії «АХА Страхування» залишається на високому рівні, що підтверджено наступними чинниками:

- фактичний запас платоспроможності перевищує нормативний в 3 рази;

- коефіцієнт покриття страхових резервів ліквідними активами, що характеризує здатність страхової компанії забезпечити виконання взятих на себе страхових зобов'язань за рахунок ліквідних активів, склав 1,85.

У структурі портфеля компанії переважну частку займає автострахування КАСКО - 499 млн грн, приріст премій за яким за 9 місяців склав 48%. Частка страхових премій фізичних осіб по КАСКО в загальному обсязі премій по даному виду страхування складає 67% (333 млн грн).

Досить серйозний прорив компанія показала у добровільному медичному страхуванні - 93 млн грн, взявши на себе зобов'язання по 55 тисячам договорів. Приріст за даним видом склав 144% або 55 млн грн.

Обсяг зібраних премій по обов'язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ) склав 77 млн грн, що на 14% більше, ніж за аналогічний період 2014 року.

«АХА вірить в Україну, ми будемо продовжувати розширювати наш бізнес, інвестувати в інновації та digital напрямок, змінювати український ринок, використовуючи найкращий світовий досвід. Ми продовжимо розвивати такі види як ОСЦПВ, медичне страхування, а також створювати нові продукти КАСКО. Мета всіх наших нововведень - зробити життя наших клієнтів безпечнішим, забезпечуючи ще кращу якість обслуговування», - додав Філіп Вотле.

Одним із стратегічних напрямків розвитку компанії «АХА Страхування» продовжує залишатися якість сервісу. За результатами міжнародного незалежного опитування в першому півріччі 2015 року рівень задоволеності клієнтів якістю обслуговування в процесі врегулювання склав 91%.

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Сьомий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. У 2014 році АХА визнана Найкращим зеленим страховим брендом світу. Понад 157 000 співробітників  щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів у 59 країнах світу. У 2014 році дохід Групи АХА склав 92 млрд євро. Станом на 31 грудня 2014 року в управлінні компанії налічувалося 1,277 трлн євро активів.

Високі фінансові рейтинги (2014): Standard & Poor's (А +, Positive), Moody's  (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable).

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 1 000 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

1-е місце в номінації «Найкращий автостраховик» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)

1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)

«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2014 року (рейтинг газети «Бізнес», 2015).

У 2015 році СК « АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».

«Особистість страхового ринку», 2-е місце було присвоєно голові правління СК «АХА Страхування» Філіпу Вотле (рейтинг газети «Бізнес», 2015).

За результатами 6 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за зібраними страховими преміями по КАСКО1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 30 червня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 1,050 млрд грн.