АХА визнана однією з найбільш інноваційних компаній світу

08.12.2015

The Boston Consulting Group опублікувала 10 щорічний рейтинг найбільш інноваційних компаній світу. У ТОП-25 увійшла французька АХА, зайнявши найвищу позицію в рейтингу серед представників страхової галузі.
Рейтинг складається шляхом опитування 1500 топ-менеджерів і враховує загальний дохід акціонерів за 5 років. Цього року 79% респондентів визначили інновації як головний пріоритет або як той, що входить до топ-3 пріоритетів розвитку їх компаній. У той же час, саме наука і технології продовжують розглядатися основою інновацій. В якості чотирьох головних атрибутів розвитку компаній, які були названі багатьма керівниками, можна виділити: акцент на швидкість, добре керовані R&D процеси, використання технологічних платформ і систематичне вивчення суміжних ринків.

Високе значення даних чинників для розвитку компаній підтверджують лідери рейтингу 2015 року. Перші дві позиції знову зайняли Apple і Google. Тесла Моторс перенеслася вгору списку на швидкості одного зі своїх седанів Model S і зайняла третю позицію.

Серед страхових компаній найбільш інноваційною була визнана компанія АХА. У загальному рейтингу світовому лідеру зі страхування та управління активами було присвоєно 22 місце.

«Інновації знаходяться в центрі корпоративної культури AXA. Компанія вкладає свої ресурси в процеси digital трансформації, Big data, надає підтримку перспективним стартапам шляхом створення екосистеми структур, присвячених інвестиціям та інноваціям. Серед них АХА Lab (визначник трендів), Kamet (інкубатор), АХА Factory і Венчурний фонд АХА. Група АХА також розвиває партнерські зв'язки з інноваційними компаніями, такими як Linkedin і BlaBlaCar», - коментує Філіп Вотле, голова правління СК «АХА Страхування».

Інвестиції та партнерські відносини дозволяють АХА залишатися в центрі цифрових і технологічних розробок, передбачати і задовольняти потреби клієнтів по всьому світу, пропонуючи їм якісні інноваційні послуги.

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Сьомий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. У 2014 році АХА визнана Найкращим зеленим страховим брендом світу. Понад 157 000 співробітників щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів у 59 країнах світу. У 2014 році дохід Групи АХА склав 92 млрд євро. Станом на 31 грудня 2014 року в управлінні компанії налічувалося 1,277 трлн євро активів.

Високі фінансові рейтинги (2014): Standard & Poor's (А +, Positive), Moody's (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable).

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 1 000 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

1-е місце в номінації «Найкращий автостраховик» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2014 року (рейтинг газети «Бізнес», 2015).
У 2015 році СК « АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».
«Особистість страхового ринку», 2-е місце було присвоєно голові правління СК «АХА Страхування» Філіпу Вотле (рейтинг газети «Бізнес», 2015).

За результатами 6 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за зібраними страховими преміями по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 30 червня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 1,050 млрд грн.