АХА - страхова компанія №1 у світі за розміром небанківських активів

03.02.2016

Група АХА визнана страховою компанією №1 у світі за розміром небанківських активів та зайняла 2-е місце в рейтингу за обсягом зібраних нетто-премій за даними міжнародного агентства A.M. Best.

Агентство провело 2 окремих рейтинги: у першому страхові компанії оцінювалися за розмірами активів, а в другому - за обсягом зібраних премій. У рейтингах брали участь найбільші страхові компанії світу.
Французька АХА S.A. зайняла першу позицію в ТОП-10 за небанківськими активами, розмір яких у АХА в 2014 році склав 965,4 млрд доларів США. За обсягом нетто-премій АХА також опинилася в трійці лідерів, зайнявши другу сходинку рейтингу після американської компанії UnitedHealth Group Inc.
За даними A.M. Best в десятку найбільших страховиків за обсягами нетто-премій цього року ввійшли п`ять американських представників. Подібне зростання було зумовлено низкою придбань лідерами списку компаній зі страхування здоров'я.

Оскільки у страхових компаній світу існують різні вимоги до фінансової звітності та строків її подачі, при підготовці рейтингів враховувалися фіналізовані і зведені до єдиного стандарту фінансові показники за 2014 рік.

ТОП-10 страхових компаній світу за розміром небанківських активів

9 Munich Reinsurance Co., Germany
10 Aetna Inc., United States

Source: A.M. Best

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Сьомий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. У 2014 році АХА визнана Найкращим зеленим страховим брендом світу. Понад 157 000 співробітників щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів у 59 країнах світу. У 2014 році дохід Групи АХА склав 92 млрд євро. Станом на 31 грудня 2014 року в управлінні компанії налічувалося 1,277 трлн євро активів.
Високі фінансові рейтинги (2014): Standard & Poor's (А +, Positive), Moody's (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable).

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 1 000 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

1-е місце в номінації «Найкращий автостраховик» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2014 року (рейтинг газети «Бізнес», 2015).
У 2015 році СК « АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».
«Особистість страхового ринку», 2-е місце було присвоєно голові правління СК «АХА Страхування» Філіпу Вотле (рейтинг газети «Бізнес», 2015).

За результатами 9 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за чистими преміями, зібраними страховими преміями по КАСКО та за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 30 вересня 2015 року обсяг високоліквідних активів становить 859,4 млн грн.