«АХА Страхування» займає лідируючі позиції на страховому ринку України за версією журналу Insurance TOP

07.04.2016

СК «АХА Страхування», дочірня компанія французької АХА Group, продовжує залишатися безумовним лідером на страховому ринку України за результатами 12 місяців 2015 року відповідно до рейтингу Insurance TOP.
  • 1-е місце за страховими виплатами: 490 млн грн за результатами 12 місяців 2015 року (за даними журналу Insurance TOP)
  • 1-е місце за чистими страховими преміями: 1,042 млрд грн за результатами 12 місяців 2015 року (за даними журналу Insurance TOP)
  • 1-е місце за збором страхових платежів по КАСКО: 699 млн грн за результатами 12 місяців 2015 року (за даними журналу Insurance TOP)
  • 1-е місце за страховими виплатами по КАСКО: 329 млн грн за результатами 12 місяців 2015 року (за даними журналу Insurance TOP)

Станом на 31.12.2015 АХА є абсолютним лідером зі збору чистих страхових премій, за страховими виплатами, за збором страхових премій і обсягом страхових виплат на ринку добровільного страхування наземного транспорту (КАСКО). За підсумками 2015 року АХА також вперше увійшла в ТОП-5 лідерів ринку добровільного медичного страхування, зібравши 122 млн грн, що на 113% більше, ніж за аналогічний період 2014 року.

«Ми дуже задоволені результатами 2015 року не тільки тому, що нам вдалося зібрати рекордний обсяг премій. Вже 5-й рік поспіль ми є компанією №1 на класичному страховому ринку (non-life). АХА знову показала прибуткову діяльність, продовжила інвестувати в якість сервісу, але найголовніше - ми бачимо подальше зростання показників рівня задоволеності клієнтів нашим обслуговуванням. За результатами незалежного опитування, проведеного в другому півріччі 2015 року, 93% клієнтів залишилися задоволені якістю сервісу, який вони отримали в процесі врегулювання», - прокоментував Андрій Перетяжко, перший віце-президент СК «АХА Страхування».

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Сьомий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. У 2016 році АХА була визнана страховою компанією №1 у світі за розміром небанківських активів. Понад 161 000 співробітників щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів у 59 країнах світу. У 2015 році дохід Групи АХА склав 99 млрд євро. Станом на 31 грудня 2015 року в управлінні компанії налічувалося 1,363 трлн євро активів.
Високі фінансові рейтинги (2014): Standard & Poor's (А +, Positive), Moody's (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable).

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 800 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

1-е місце в номінації «Найкращий автостраховик» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2014 року (рейтинг газети «Бізнес», 2015).
У 2015 році СК « АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».
«Особистість страхового ринку», 2-е місце було присвоєно голові правління СК «АХА Страхування» Філіпу Вотле (рейтинг газети «Бізнес», 2015).
«АХА Страхування» входить в ТОП-100 найбільших платників податку на прибуток України (рейтинг газети «Бізнес», 2016)

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за чистими преміями, страховими виплатами, зібраними страховими преміями по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 938,5 млн грн.