СК «АХА Страхування» посіла 1 місце в рейтингу управління корпоративною репутацією за версією видання «Бізнес»

14.04.2016

СК «АХА Страхування» посіла 1 місце в страховій галузі в національному рейтингу управління корпоративною репутацією газети «Бізнес».

Експерти оцінювали компанії за такими критеріями як репутаційна стабільність, медійна активність, інноваційний підхід, іміджевий капітал КСВ і антикриза року. СК «АХА Страхування» було присуджено найвищий у страховій галузі бал в рейтингу.

При оцінці враховувалися системний характер PR-роботи, відкритість до спілкування з представниками мас-медіа всіх типів, якість розповсюджуваних інформаційних повідомлень, авторитет PR-команди компанії серед цільових аудиторій, власні нестандартні PR-рішення, активність в new media, позитивна реакція цільових аудиторій на PR-креатив, позитивний ефект від впроваджуваних інновацій, впізнаваність уповноважених спікерів компанії цільовими аудиторіями, системна робота з інформування громадськості про реалізовані компанією проекти КСВ, наявність у компанії стратегії антикризового реагування, позитивний ефект від докладених зусиль.

«У страхуванні необхідно особливо пильно стежити за репутацією, оскільки тут дуже багато залежить від впевненості клієнта в надійності компанії. Адже він довіряє нам найцінніше - захист своєї сім'ї, здоров'я і майна, - коментує Нонна Рижа, директор департаменту маркетингу і комунікацій СК «АХА Страхування». - В Україні, на відміну від розвинених ринків, ми поки продовжуємо формувати у громадян розуміння суті страхування і його необхідності. Тому одним з напрямків нашої стратегії є освітня частина. У своїх інтерв'ю та коментарях наші спікери розповідають про актуальні зміни на страховому ринку, дають рекомендації по важливим для клієнтів питань. У всьому важливий комплексний підхід і послідовність, а запорука успішної комунікації досить проста - бути чесними зі своїми стейкхолдерами і давати більше, ніж від вас очікують».

Рейтинг управління корпоративною репутацією «Репутаційні АКТИВісти» проводиться виданням вже другий рік поспіль. Він був створений для оцінки якості системи управління репутацією в різних галузях економіки.

Алгоритм оцінювання складався з таких етапів: визначення спектру номінацій, формування оргкомітету (до складу входили керівник команди Рейтингу, генеральний медіа партнер і генеральний аналітичний партнер) та пулу експертів. Потім був проведений відбір номінантів за критерієм максимальної згадуваності, який виконував генеральний аналітичний партнер. Виходячи з твердження, що якісне управління репутацією має залишати помітний слід в інформаційному просторі, для участі в рейтингу були відібрані 20-70 компаній з найвищим показником медіаприсутності. У процесі відбору номінантів враховувалася думка галузевих асоціацій-партнерів і експертів.

Long list учасників оцінювався галузевими командами експертів. У пул експертів увійшли виключно зовнішні по відношенню до компаній-номінантів фахівці: найавторитетніші медіаексперти країни, незалежні галузеві експерти та представники консалтингових компаній, інвестиційні аналітики; представники професійних громадських організацій, які об'єднують учасників відповідних ринків.

Оцінка short list, який складався вже з 5-15 компаній, проводилася інвестиційними аналітиками і членами оргкомітету.

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Сьомий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. У 2016 році АХА була визнана страховою компанією №1 у світі за розміром небанківських активів. Понад 161 000 співробітників щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів у 59 країнах світу. У 2015 році дохід Групи АХА склав 99 млрд євро. Станом на 31 грудня 2015 року в управлінні компанії налічувалося 1,363 трлн євро активів.
Високі фінансові рейтинги (2014): Standard & Poor's (А +, Positive), Moody's (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable).

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 800 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

1-е місце в номінації «Найкращий автостраховик» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2014 року (рейтинг газети «Бізнес», 2015).
У 2015 році СК « АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».
«Особистість страхового ринку», 2-е місце було присвоєно голові правління СК «АХА Страхування» Філіпу Вотле (рейтинг газети «Бізнес», 2015).
«АХА Страхування» входить в ТОП-100 найбільших платників податку на прибуток України (рейтинг газети «Бізнес», 2016)

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за чистими преміями, страховими виплатами, зібраними страховими преміями по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 938,5 млн грн.