Група АХА позбавляється своїх активів в тютюнових компаніях по всьому світу

25.05.2016

23 травня 2016 року французька Група АХА, світовий лідер зі страхування та управління активами, оголосила про своє рішення продати всі свої активи в тютюновій індустрії, розмір яких сягає 1,8 млрд євро.

АХА, як відповідальний інвестор і страховик, місія якої полягає в створенні безпечнішого суспільства та попередженні ризиків, прийняла рішення:

• В найкоротші терміни продати свої пакети акцій в тютюнових компаніях, сума яких становить 0,2 млрд євро;
  • Зупинити всі нові інвестиції в корпоративні облігації тютюнової промисловості і продати існуючі облігації тютюнових холдингів, які в даний час оцінюються приблизно в 1,6 млрд євро.

"Ми твердо переконані в позитивній ролі страхування в суспільстві, в тому, що страховики мають важелі впливу, коли мова йде про профілактику здоров'я для захисту наших клієнтів. Отже, для нас немає ніякого сенсу продовжувати вкладати інвестиції в тютюнову промисловість. Продаж активів в тютюновій індустрії – наша підтримка зусиль урядів по всьому світу. Це рішення безумовно має свою ціну для нас, але його причина більш ніж зрозуміла: людська ціна тютюну трагічна; його економічні витрати величезні. Як один з найбільших інвесторів і провідний страховик в сфері охорони здоров'я, AXA Груп вважає своїм обов'язком робити все, що в наших силах, щоб запобігати можливим ризикам, і ми сподіваємося, що інші представники галузі підуть нашим шляхом", - прокоментував Томас Баберл, заступник голови правління АХА Груп.

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Сьомий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. У 2016 році АХА була визнана страховою компанією №1 у світі за розміром небанківських активів. Понад 161 000 співробітників щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів у 59 країнах світу. У 2015 році дохід Групи АХА склав 99 млрд євро. Станом на 31 грудня 2015 року в управлінні компанії налічувалося 1,363 трлн євро активів.
Високі фінансові рейтинги (2014): Standard & Poor's (А +, Positive), Moody's (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable).

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 800 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

1-е місце в номінації «Найкращий автостраховик» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2014 року (рейтинг газети «Бізнес», 2015).
У 2015 році СК « АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».
«Особистість страхового ринку», 2-е місце було присвоєно голові правління СК «АХА Страхування» Філіпу Вотле (рейтинг газети «Бізнес», 2015).
«АХА Страхування» входить в ТОП-100 найбільших платників податку на прибуток України (рейтинг газети «Бізнес», 2016)

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за чистими преміями, страховими виплатами, зібраними страховими преміями по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 938,5 млн грн.