Міжнародне агентство Fitch підтвердило рейтинг Групи АХА на рівні «АА-», прогноз стабільний

06.07.2016

Агентство Fitch підтвердило рейтинг фінансової стійкості (IFS) підрозділів АХА на рівні «AA-». Прогноз по довгостроковому рейтингу дефолту емітента AXA SA і рейтинги фінансової стійкості страховика є стабільними.
Рейтинг підтверджує сильні позиції групи АХА: надійну забезпеченість групи капіталом і помірний фінансовий левередж (відношення позикового капіталу до власних коштів), його широку диверсифікацію за географічною ознакою і бізнес-сегментами, а також міцні ділові позиції на ключових ринках. Рейтинг також демонструє високі фінансові показники АХА.
Капіталізація АХА визнана "дуже сильною", виходячи з аналізу даних за 2015 рік, на яких ґрунтується рейтинг. Достатність капіталу Групи підтримується дисциплінованою політикою управління активами і пасивами АХА.

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Сьомий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. У 2016 році АХА була визнана страховою компанією №1 у світі за розміром небанківських активів. Понад 161 000 співробітників  щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів у 64 країнах світу. У 2015 році дохід Групи АХА склав 99 млрд євро. Станом на 31 грудня 2015 року в управлінні компанії налічувалося 1,363 трлн євро активів.
Високі фінансові рейтинги (2016): Moody's  (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable), Standard & Poor's (А +, Positive, 2015).

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 800 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

1-е місце в номінації «Автостраховик року» (за підсумками «Фінансового Оскара» газети Бізнес, 2016)
«Особистість страхового ринку», 1-е місце було присвоєно першому віце-президенту СК «АХА Страхування» Андрію Перетяжко (рейтинг газети «Бізнес», 2016).
«АХА Страхування» входить в ТОП-100  найбільших платників податку на прибуток України (рейтинг газети «Бізнес», 2016)
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2015 року (рейтинг газети «Бізнес», 2016).
У 2015 році СК « АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за чистими преміями, страховими виплатами, зібраними страховими преміями по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 938,5 млн грн.