СК "AXA Страхування" провела перший в історії українського страхового ринку хакатон

24.10.2016

21 жовтня на «Арт-заводі Платформа» в Києві СК «АХА Страхування» провела перший на українському страховому ринку інтерактивний хакатон АХА Innovation Day.

Подія стала одним з важливих етапів на шляху до розвитку внутрішньої культури інновацій для досягнення ключових бізнес-цілей і надання найкращого сервісу клієнтам.

Локація в стилі LOFT була вибрана не випадково - це сучасний стиль, девіз якого: «мінімум обмежень, максимум простору і спілкування". Ідея використання відкритого простору під інноваційний захід дала можливість насолодитися вільним спілкуванням з колегами з різних вертикалей, зовнішніми експертами та українськими стартапами.

Філіп Вотле, Голова Правління СК "AXA Страхування", відкрив захід з урочистою промовою: "Сьогоднішня подія об'єднала на одному майданчику лідерів усіх вертикалей, щоб прожити ще один день в атмосфері інновацій, спробувати нові формати взаємодії, отримати і обмінятися новим досвідом з експертами, які мають практичні напрацювання в області інновацій. У вівторок я став свідком знаменних змін в нашій компанії. 4 команди волонтерів протягом одного місяця працювали над ідеями, які допоможуть покращити бізнес АХА в Україні. Кожен член команди - справжній новатор, і я в захваті від виконаної роботи, якості презентацій, рівня залученості та співпраці. Я вірю, що інновації в АХА - це не те, про що ми зможемо говорити завтра, це можливо вже зараз завдяки ентузіазму, талантам і активній участі. Я впевнений в тому, що, слідуючи новим підходам і ідеям, ми досягнемо нашого стратегічного плану AXA Ambition 2020 і зробимо наших клієнтів ще щасливішими».

Хакатону AXA Innovation Day передував місяць роботи 28 волонтерів - топ-менеджерів компанії і менеджерів функціональних підрозділів, які створювали інноваційні бізнес-ідеї по технології Design Thinking. Учасники проводили глибинний аналіз бізнес-середовища, вивчали тренди, потреби клієнта, а потім формували інноваційні ідеї в робочих групах. В результаті команди презентували чотири бізнес-ідеї з фокусом на поліпшення клієнтського досвіду і розробку принципово нових бізнес-моделей, і в рамках 10-хвилинних пітчингів мали можливість "продати" свою ідею і отримати бюджет на її реалізацію.

Після пітчингу для інвесторів команди презентували свої проекти на AXA Innovation Day, де інші співробітники могли підтримати вподобану їм ідею, допомогти команді розробити відеоролик для клієнтів і презентувати його гостям заходу.

В рамках AXA Innovation Day ділилися своїм досвідом і українські стартапи, ідеї яких допомагають спрощувати процеси і знаходити сучасні шляхи вирішення завдань за допомогою інновацій в області медицини, страхування, IТ.

Анна Підгорна, Заступник Голови Правління, Директор департаменту по роботі з персоналом, зазначила: «Для підтримки Діджитал трансформації компанії перед HR командою стояло завдання розробки і впровадження різнобічних програм, які б сприяли розвитку бізнесу. При виборі підходу ми відійшли від масштабних кардинальних змін, а пішли шляхом простих, різнобічних і короткострокових програм з очевидними для співробітників і Правління перемогами, результатами. Прикладом такої програми став #AXAInnovationHub, ініціатива, в яку я особисто дуже вірю, тому що вірю в таланти і здатність наших колег розробити і впровадити інноваційні рішення, якими наші клієнти із задоволенням будуть користуватися».

За підсумками Хакатона було вибрано два проекти-фіналісти, які будуть реалізовані найближчим часом. Вони спрямовані на поліпшення клієнтського досвіду і впровадження цілком нових високотехнологічних рішень, які допоможуть клієнтам взаємодіяти зі страховою компанією ефективніше. Також сформовано план реалізації зміни бізнес-моделі співпраці страхової компанії і клієнта в розрізі формування сприйняття страхової компанії як партнера і помічника, а не просто платника рахунків. Крім цього, всю команду проекту #AXAInnovationHub, нагородили призом - символом інновацій, який був надрукуваний на 3D-принтері, встановленому прямо на сцені.

«Не дивлячись на те, що для подальшої реалізації вибрано 2 проекти, учасникам інших команд запропоновано доопрацювати їх рішення або реалізувати найперспективніші і вдалі ідеї в робочому режимі. Ми бачимо, що практично всі ідеї - інноваційні, актуальні і заслуговують на увагу», - зазначив Перший Віце-президент СК «АХА Страхування» Андрій Перетяжко на завершенні заходу.

Такі ініціативи - прекрасний приклад того, як за допомогою залучення, глибинного розуміючи трендів і потреб клієнтів, нестандартних прикладів співпраці і партнерства, можливе створення страхових продуктів нової генерації.

Перша стадія програми - генерація ідей- закінчена. Попереду найцікавіша її частина - втілення.

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Восьмий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. У 2016 році АХА була визнана страховою компанією №1 у світі за розміром небанківських активів. Понад 166 000 співробітників щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів у 64 країнах світу. У 2015 році дохід Групи АХА склав 99 млрд євро. Станом на 31 грудня 2015 року в управлінні компанії налічувалося 1,363 трлн євро активів.
Високі фінансові рейтинги (2016): Moody's (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable), Standard & Poor's (А +, Positive, 2015).

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 800 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

У 2016 році СК «АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Страхові виплати».
1-е місце в номінації «Автостраховик року» (за підсумками «Фінансового Оскара» газети Бізнес, 2016).
«Особистість страхового ринку», 1-е місце було присвоєно першому віце-президенту СК «АХА Страхування» Андрію Перетяжко (рейтинг газети «Бізнес», 2016).
«АХА Страхування» входить в ТОП-100 найбільших платників податку на прибуток України (рейтинг газети «Бізнес», 2016)
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2015 року (рейтинг газети «Бізнес», 2016).
У 2015 році СК « АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за чистими преміями, страховими виплатами, зібраними страховими преміями по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 938,5 млн грн.