Андрій Перетяжко обраний співголовою банківського та фінансового комітету ACC в Україні

30.12.2014

24 грудня 2014 року Андрія Перетяжко, першого віце-президента «АХА Страхування» було обрано співголовою комітету банківських та фінансових послуг Американської торгівельної палати (ACC) в Україні.

Комітет сприяє розвитку фінансової та банківської системи України, просуванню високоякісних стандартів і цінностей. З його допомогою підтримуються ініціативи українського уряду та місцевих фінансових асоціацій у створенні бізнес середовища, яке буде гармонізоване з міжнародним досвідом. Комітет банківських і фінансових послуг Американської торгівельної палати в Україні зарекомендував себе як один з найактивніших і найпродуктивніших.

«Американська торгово-промислова палата - це одна з найефективніших професійних організацій в Україні з точки зору лобіювання інтересів бізнесу. У ній дуже якісно і структуровано готуються пропозиції щодо впровадження найкращих міжнародних практик на українському ринку», - зазначає Андрій Перетяжко.

Довгий час страховики не були представлені на керівних посадах в Американській торгівельній палаті в Україні. Нагадаємо, що співголови комітетів обираються шляхом голосування.

«Наступного року на порядку денному знаходиться велика кількість питань, пов'язаних з реформами, в тому числі і в страховій сфері - недержавне пенсійне забезпечення, обов'язкове медичне страхування. Важливо, щоб голос страховиків був почутий. Тому наша присутність на виборних керівних посадах в профільному комітеті Американської торгівельної палати має позитивно вплинути на результативність прийдешніх реформ для всього страхового ринку», - додав Перетяжко.

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Шостий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. Понад 157 000 співробітників щодня обслуговують 102 мільйони клієнтів в 56 країнах світу. У 2013 році дохід Групи АХА склав 91,2 млрд євро. Станом на 31 грудня 2013 року в управлінні компанії налічувалося 1,114 трлн євро активів.

Страхова компанія «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює більше 1 000 співробітників та 2 300 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

У 2014 році «АХА Страхування» посіла лідерську позицію в рейтингу надійності страховиків Forbes.

За підсумками 6 місяців 2014 року страхова компанія «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за збором страхових премій по КАСКО, 1-е місце за чистими преміями, 1-е місце за обсягом страхових виплат, а також 1-е місце за страхуванням фізичних осіб (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2013 року обсяг високоліквідних активів становить 730 млн грн.