Підсумки 2013 року: Група AXA (Франція) демонструє високі фінансові результати

07.03.2014

За підсумками 12 місяців 2013 року Група AXA (Франція), світовий лідер у сфері страхування та управління активами, демонструє стабільне зростання. Загальний дохід Групи АХА збільшився на 2% і склав 91 млрд. євро.
  • Загальний дохід збільшився на 2% до 91 млрд. євро
  • Прибуток від основної діяльності зріс на 18% до 4,7 млрд. євро
  • Відкоригований прибуток збільшився на 20% до 5,2 млрд. євро
  • Чистий прибуток зріс на 14%, склавши 4,5 млрд. євро
  • Дивіденди – 0,81 євро на акцію (+13%)

За стратегією Амбіція AXA, зростання доходу демонструють всі лінії бізнесу. Так, дохід у сфері страхування життя та збережень склав 55,3 млрд. євро, збільшившись на 2% у порівнянні з 2012 роком. Крім того, зростання доходу у цій сфері демонструють як зрілі, так і швидко зростаючі ринки.

Збільшився також дохід в сфері страхування майна, страхування відповідальності досягнувши 28,8 млрд. євро (+2%). Дохід в сфері управління активами зріс на 8% до 3,4 млрд. євро. Станом на 31 грудня 2013 року в управленні компанії нараховується 1,114 трлн. євро активів.

«Завдяки відданості нашої команди цей рік став важливим кроком на шляху досягнення плану Амбіція AXA. В 2013 році АХА досягнула значного збільшення прибутку в усіх сегментах бізнесу», - прокоментував Анрі де Кастр, Голова Правління і CEO Групи AXA (Франція). «Приймаючи до уваги високі результати нашої роботи Рада Директорів прийняла рішення збільшити розмір дивідендів на 13% до 0,81 євро на акцію».

«За останні три роки наш бізнес на розвинутих ринках водночас з дохідністю капіталу демонструє зростання прибутку. Згідно Амбіції AXA, ми продовжуємо фокусуватися на найбільш прибуткових сегментах, ринках та впевнені, що обрана стратегія є вірною. Велика увага приділятиметься діджитал трансформації, яка стане додатковою перевагою для наших клієнтів, співробітників та акціонерів».

У 2013 році бренд AXA п’ятий рік поспіль визнано страховим брендом №1 у світі за результатами міжнародного агентства Interbrand. Вартість бренду АХА збільшилася на 5% та складає 7,1 млрд. дол.

«AXA Страхування», донька світового лідеру у сфері страхування французької Групи АХА, завершила 2013 рік, демонструючи зростання. Обсяг прибутку (за МСФЗ) склав 38,8 млн. грн., що на 39% більше у порівнянні з 2012 роком.

Загальний обсяг премій компанії склав 768,9 млн. грн. (за МСФЗ) або +0,4% до 2012 року. Аналогічна ситуація спостерігається з виплатами у 2013 році, обсяг яких незначно зріс до 380 млн. грн. (+1%).