Міжнародна фінансова Група AXA оголосила результати 2014 року

06.03.2015

Група AXA (Франція) підвела підсумки діяльності за 12 місяців 2014 року, демонструючи стабільне зростання фінансових показників.
  • Загальний дохід збільшився на 3% до 92 млрд євро
  • Чистий дохід зріс на 12% до 5 млрд євро
  • Результат від основної діяльності збільшився на 8% до 5,1 млрд євро
  • Доходи по лінії бізнесу страхування життя і заощаджень зросли на 3% до 55,3 млрд євро
  • Доходи по лінії бізнесу страхування майна і страхування відповідальності зросли на 1% до 29,5 млрд євро

"AXA завершила ще один рік, показуючи зростання доходів по всіх лініях бізнесу. Крім того, результат від основної діяльності вперше в історії компанії перейшов позначку 5 млрд євро", - прокоментував Анрі де Кастр, Голова Правління та Генеральний директор AXA Group.

"Ми маємо гарні можливості для успішного досягнення нашої мети «Амбіція AXA» в 2015 році. Ми дивимося в майбутнє і будемо продовжувати диверсифікувати нашу географічну присутність і бізнес-мікс, удосконалювати операційну ефективність для отримання хороших результатів. Ми також прискоримо трансформацію наших процесів, що допоможе АХА адаптуватися до цифрової революції, встановити нові партнерські відносини і обслуговувати наших клієнтів ще краще, створюючи довгострокові цінності для наших акціонерів".

У 2014 році бренд АХА вже шостий рік поспіль визнаний найдорожчим страховим брендом світу. Більше того, АХА було присвоєно статус Найкращого зеленого бренду в страховій галузі по всьому світу за результатами міжнародного агентства Interbrand.

Група AXA (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Шостий рік поспіль AXA є страховим брендом № 1 у світі. Понад 157 000 співробітників щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів в 59 країнах світу. У 2014 році дохід Групи AXA склав 92 млрд євро. Станом на 31 грудня 2014 року в управлінні компанії налічувалося 1,277 трлн євро активів.

Страхова компанія «AXA Страхування» належить Групі AXA (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює більше 1 000 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

У 2014 році «AXA Страхування» посіла лідерську позицію в рейтингу надійності страховиків за версією Forbes.

За результатами 9 місяців 2014 року страхова компанія «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за збором страхових премій по КАСКО, 1-е місце за валовими страховими преміями, 1-е місце за чистими страховими преміями, 1-е місце за обсягом страхових виплат (за даними журналу Insurance ТОР). Станом на 31 грудня 2013 року обсяг високоліквідних активів становить 730 млн грн.