СК «АХА Страхування» виплатила більше 26 млн грн за договором майна

03.07.2015

23 червня 2015 року СК «АХА Страхування» завершила виплату відшкодування за договором майна на загальну суму понад 26 млн грн.

Пожежа сталася на першій черзі гірничо-збагачувального комплексу компанії "Велта" в Кіровоградській області. Вогонь спалахнув на фабриці №1 у відділенні гравітаційного збагачення. Три пожежні команди за 5 годин ліквідували загоряння і завадили вогню поширитися на інші частини фабрики №1 і фабрику №2. В результаті пожежі були знищені цех гравітації (збагачення руди) і цех доведення (доставки руди до цеху збагачення). Ніхто зі співробітників підприємства не постраждав.
Повний розмір страхового відшкодування, що було перераховано СК «АХА Страхування» компанії «Велта», склав 26 млн грн. Виплата проводилася двома траншами: перший - 12 млн грн, другий - більше 14 млн грн.
«Після пожежі комплекс продовжує планову роботу на фабриці №2. Отримавши повний обсяг виплати від АХА, ми активно розпочали відновлення втрачених потужностей. Але для того, щоб підприємство запрацювало на повну потужність на двох фабриках, «Велта» необхідно отримати весь обсяг відшкодувань від ще однієї страхової компанії, в якій була застрахована більша частина майнового комплексу», - прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор компанії «Велта».

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Шостий рік поспіль АХА є страховим брендом №1 у світі. Понад 157 000 співробітників щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів в 59 країнах світу. У 2014 році дохід Групи АХА склав 92 млрд євро. Станом на 31 грудня 2014 року в управлінні компанії налічувалося 1,277 трлн євро активів.

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює більше 1 000 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

У 2014 році СК «АХА Страхування» посіла лідерську позицію в рейтингу надійності страховиків за версією Forbes.
У 2015 році СК «АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2014 (рейтинг газети «Бізнес», 2015).
«Особистість страхового ринку», 2-е місце було присвоєно голові правління СК «АХА Страхування» Філіпу Вотле (рейтинг газети «Бізнес», 2015).

За результатами 12 місяців 2014 року СК «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за збором страхових премій по КАСКО, 1-е місце за валовими страховими преміями, 1-е місце за обсягом страхових виплат (за даними журналу «Insurance TOP»). Станом на 31 грудня 2014 року обсяг високоліквідних активів становить 755 млн грн.

Страхування житла від 1,5 грн в день