Коментар голови правління СК «AXA Страхування» Філіпа Вотле Укрінформу

23.12.2014

Учасники страхового ринку зокрема, компанія «АХА Страхування», бачить перспективи для інвестування в Україну. Про це Укрінформу повідомив голова правління компанії Філіп Вотле.

Філіп Вотле, голова правління СК «AXA Страхування»

«Ми вважаємо, що зміни, які відбулися в цьому році, принесуть позитивні результати: для країни в цілому, регулювання страхового ринку, прозорості ведення бізнесу. Сьогодні AXA Group бачить набагато більше індикаторів, які свідчать про те, що необхідно далі інвестувати в Україну», - сказав керівник компанії.

За його словами, сьогоднішній стан ринку України для АХА Group схожий із ситуацією, яка була на ринку Польщі 10 років тому.

«Ми сподіваємося повторити свій успішний досвід у цьому регіоні», - зазначив Вотле.

У той же час, на його думку, сферу страхування необхідно зробити прозорішою, в тому числі в правилах ведення бізнесу та їх регулюванні.

Вотле зазначив, що в 2014 році негативний вплив на галузь спричинили спад кредитування, скорочення продажів нових автомобілів (падіння більше 50% порівняно з минулим роком), зниження реальних доходів населення. Багато страхових фірм втратили клієнтів в Криму, Луганській і Донецькій областях.

«Якщо говорити про «АХА Страхування», то ми нарощуємо обсяги страхування в інших регіонах, наприклад, Києві та Одесі», - сказав голова компанії.

«Оскільки AXA дійсно вірить у майбутнє України, ми продовжуємо інвестувати: у якість сервісу, нові технології, діджитал, страхування здоров'я, агрострахування та інші напрямки, в навчання персоналу та розвиток агентської мережі», - підкреслив керівник компанії.

За його словами, «AXA Страхування» в 2015 році сподівається «на невелике зростання і відновлення роздрібного страхування в порівнянні з 2014 роком».