«АХА Страхування»: основні досягнення 2012 року

03.04.2013

28 березня 2013 року були оголошені підсумки діяльності страхового ринку України за 2012 рік, згідно з якими страхова компанія «АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP.

За результатами минулого року компанія зайняла лідируючі позиції за збором страхових премій, за обсягом страхових виплат і четвертий рік поспіль за збором страхових премій КАСКО. Крім того, АХА була названа найбільшим платником податків на страховому ринку України.

Для французької «дочки» Групи АХА, яка є світовим лідером у сфері страхування та управління активами, 2012 рік став успішним не тільки завдяки високим фінансовим показникам.

«У 2012 році АХА відзначила свій перший ювілей - 5 років! Ми розглядали всі можливості і перспективи 2012 року як потенціал для подальшого зростання. Нам вдалося збільшити прибуток у порівнянні з попереднім роком і залишитись лідером на страховому ринку України. Ми продовжуємо фокусуватися на наших трьох стратегічних пріоритетах - ПРИБУТКОВЕ ЗРОСТАННЯ, ЯКІСТЬ СЕРВІСУ, ПЕРСОНАЛ», - зазначив Голова Правління «АХА Страхування» Філіп Вотле.

Прибуткове зростання

У 2012 році обсяг премій склав 789 млн. грн., що на 8% більше у порівнянні з 2011 роком. Загальний обсяг прибутку «АХА Страхування» (за МСФЗ) досяг 28 млн. грн. (+22%). В цілому за минулий рік компанія виплатила понад 377 млн. грн. за 45 414 страховими випадками.

«Наші результати 2012 року говорять самі за себе - уже третій рік поспіль компанія утримує лідерство на страховому ринку України як за збором страхових платежів, за збором страхових премій по КАСКО, так і за обсягом страхових виплат», - повідомив Голова Правління «АХА Страхування» Філіп Вотле. - «Підтримка високого рівня задоволеності клієнтів і висока якість сервісу - основні напрямки стратегії компанії у всьому світі і в Україні. І як результат - 96% клієнтів АХА задоволені рівнем обслуговування в компанії».

Якість сервісу

АХА динамічно розвивається, зміщуючи свої пріоритети у бік задоволеності клієнта. В кінці 2012 року страхова компанія «АХА Страхування» впровадила новий інноваційний підхід до процесу врегулювання збитків – Телеврегулювання. Тепер для того, щоб заявити про збиток клієнтові немає необхідності приїжджати до офісу, досить подзвонити по телефону або зареєструвати збиток на сайті компанії.

Інноваційність підходу, запровадженого АХА в Україні, полягає у застосуванні нових для українського страхового ринку технологій в обслуговуванні клієнтів, як в області ІТ, так і в області управління внутрішніми процесами.

«AXA - єдина страхова компанія в Україні, що надає клієнтам подібний сервіс. Але ми не плануємо зупинятися на досягнутому, - заявив Заступник Голови Правління страхової компанії «АХА Страхування» Максим Межебицький. - У 2013-2014 роках ми плануємо і далі вдосконалювати наш сервіс, робити його більш зручним і комфортним для клієнтів».

Проект ІТ-Трансформація, основна мета якого підтримка стратегічних бізнес ініціатив, був запущений в 2011. Серед завдань проекту - підтримка прибуткового зростання, скорочення витрат на ІТ-підтримку, синхронізація проектів, а також управління проектами в рамках однієї програми.

«88% страхових полісів ми випускаємо з використанням автоматизованих систем», - повідомив Михайло Квіткін, Директор Департаменту ІТ «АХА Страхування». - «Скорочення часу на випуск і повторне використання даних при продовженні договорів страхування, позитивно впливає на якість обслуговування клієнтів. Наші менеджери з продажу тепер зможуть приділяти більше часу спілкуванню з клієнтами, а не витрачати його на рутинні операції».

Персонал

Фокус на персонал – один з трьох основних стратегічних пріоритетів АХА у світі і в Україні.

«Слідуючи глобальній стратегії Групи, п'ятий рік поспіль АХА в Україні успішно продовжує інвестувати в персонал і залишається кращою соціально-відповідальною компанією. Ми переконані, що люди - основний і найважливіший актив компанії. У 2012 році 95% співробітників компанії пройшли навчання», - зазначила Ольга Кравченко HR-Директор страхової компанії «АХА Страхування».

AXA Miles 2012. Вперше співробітники АХА в Україні були включені в програму AXA Miles 2012. Ця унікальна програма дозволяє кожному співробітникові стати власником акцій компанії.

Послідовна стратегія Групи з фокусом на персоналі позитивно позначається на ставленні людей до компанії, в якій вони працюють. За результатами дослідження залученості персоналу 91% співробітників повністю підтримує цінності, цілі та завдання компанії.
«Стратегія ПРИБУТКОВОГО ЗРОСТАННЯ, підтримки ВИСОКОЇ ЯКОСТІ СЕРВІСУ з фокусом на ПЕРСОНАЛ, прийнята 5 років тому, успішна і в 2013 році ми будемо продовжувати слідувати їй», - заявив Голова Правління «АХА Страхування» Філіп Вотле.