У 1-му кв. 2014 року клієнти «АХА Страхування» отримали відшкодування на суму 93 млн. грн.

22.05.2014

«АХА Страхування» закінчила 1-й квартал 2014 року демонструючи зростання виплат, обсяг яких збільшився на 3% до 93 млн. 470 тис. грн. Компанія показує зростання виплат стабільно протягом чотирьох останніх років і є лідером з виплат в Україні.

Погіршення економічної ситуації, у тому числі закриття дирекції в республіці Крим, вплинуло на падіння обсягів премій компанії, які склали 160 млн. 125 тис. грн. (-3%). У той же час, спостерігається зростання премій фізичних осіб до 109 млн. 856 тис. грн. (+3%). Премії з КАСКО, основного продукту компанії AXA, що займає близько 70% її портфелю, збільшилися на 11%, досягнувши 100 млн. 763 тис. грн.

«Консервативна політика компанії по відношенню до ОСЦПВ та втрати у Криму, де АХА була безперечним лідером, не дозволили показати позитивну динаміку зростання премій у першому кварталі. Але, незважаючи на складну політичну та економічну ситуацію, ми продовжимо слідувати стратегією прибуткового зростання, яка доводить свою ефективність вже шостий рік поспіль. Висока якість сервісу та прибуткове зростання є незмінними пріоритетами AXA. Наші клієнти та партнери можуть розраховувати на нас. Ми – стабільна та надійна компанія, що виконувала свої зобов’язання під час кризи 2009 року та продовжує це робити зараз», - заявив Голова Правління «АХА Страхування» Філіп Вотле.

За підсумком 2013 року «АХА Страхування», «донька» світового лідеру у сфері страхування Групи АХА (Франція), займає 1-е місце в Україні за збором страхових премій, 1-е місце за збором страхових премій по КАСКО, 1-е місце з страхування фізичних осіб, а також 1-е місце за обсягом страхових виплат (за даними журналу Insurance ТОР). У 2013 році сукупний обсяг виплат компанії склав понад 380 млн. грн.

За підсумками першого кварталу 2014 року Група AXA демонструє стабільне зростання у всіх сферах бізнесу. Загальний дохід Групи збільшився на 2% і склав 28,5 млрд. євро.

AXA Group (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. П’ятий рік поспіль AXA є страховим брендом № 1 у світі. Понад 157 000 співробітників щодня обслуговують 102 мільйони клієнтів в 56 країнах світу. У 2013 році дохід Групи АХА склав 91,2 млрд. євро. Станом на 31 грудня 2013 року в управлінні компанії налічувалося 1,114 трлн. євро активів.

Страхова компанія «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція), представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює більше 1 000 співробітників та 2 300 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

За підсумками 12 місяців 2013 року страхова компанія «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за збором страхових премій по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат, а також 1-е місце за страхуванням фізичних осіб (за даними журналу Insurance ТОР). Станом на 31 грудня 2013 року обсяг високоліквідних активів становить 730 млн. грн.