Андрій Перетяжко переобраний президентом УФУ і співголовою банківського і фінансового комітету АСС

18.01.2017

У грудні 2016 року Андрій Перетяжко, перший віце-президент СК «АХА Страхування», був переобраний головою Української федерації убезпечення та співголовою комітету банківських і фінансових послуг Американської торгівельної палати в Україні (АСС) разом з Ігорем Олеховим, партнером київського офісу Baker & McKenzie, і Тарасом Кириченко, головою правління Правекс-Банк.

«Активна участь в професійних бізнес асоціаціях - це обов'язкова частина щоденної роботи для всіх компаній-лідерів ринку і для людей, які прагнуть зробити якісні зміни в своєму секторі, - коментує Андрій Перетяжко. - Тому наша компанія вибирає об'єднання, в які входять однодумці, і які здатні через професійне спілкування з органами влади змінювати законодавство і ландшафт страхового і фінансового ринку».

Асоціація «Українська федерація убезпечення» (УФУ) зареєстрована 23 грудня 2008 року. Федерація об’єднує провідні компанії класичного страхового ринку України.

УФУ ставить на меті сприяння розвитку прозорого класичного убезпечення (страхування) в Україні, недопущення недобросовісної діяльності її Учасників, гарантування високого рівня послуг страхування, що надаються Учасниками Асоціації, а також інтеграцію українського та європейського ринків убезпечення, захисту інтересів Учасників Асоціації.

Комітет банківських і фінансових послуг Американської торгівельної палати в Україні сприяє розвитку фінансової системи України, просуванню високоякісних стандартів і цінностей. З його допомогою підтримуються ініціативи українського уряду та місцевих фінансових асоціацій у створенні бізнес середовища, яке буде гармонізовано з міжнародним досвідом. Комітет банківських і фінансових послуг Американської торгівельної палати в Україні зарекомендував себе як один з найактивніших і продуктивних.

Група АХА (Франція) - світовий лідер у сфері страхування та управління активами. Восьмий рік поспіль АХА є страховим брендом № 1 у світі. У 2016 році АХА була визнана страховою компанією №1 у світі за розміром небанківських активів. Понад 166 000 співробітників щодня обслуговують 103 мільйони клієнтів у 64 країнах світу. У 2015 році дохід Групи АХА склав 99 млрд євро. Станом на 31 грудня 2015 року в управлінні компанії налічувалося 1,363 трлн євро активів.
Високі фінансові рейтинги (2016): Moody's (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable), Standard & Poor's (А +, Positive, 2015).

СК «АХА Страхування» належить Групі АХА (Франція) та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює близько 800 співробітників та 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

У 2016 році СК «АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Страхові виплати».
1-е місце в номінації «Автостраховик року» (за підсумками «Фінансового Оскара» газети Бізнес, 2016).
«Особистість страхового ринку», 1-е місце було присвоєно першому віце-президенту СК «АХА Страхування» Андрію Перетяжко (рейтинг газети «Бізнес», 2016).
«АХА Страхування» входить в ТОП-100 найбільших платників податку на прибуток України (рейтинг газети «Бізнес», 2016)
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь -2015» газети Бізнес)
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2015 року (рейтинг газети «Бізнес», 2016).
У 2015 році СК « АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні за чистими преміями, страховими виплатами, зібраними страховими преміями по КАСКО, 1-е місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 обсяг високоліквідних активів становить 938,5 млн грн.