AХА увійшла в топ-30 найінноваційніших компаній світу

30.01.2017

У щорічному рейтингу найінноваційніших компаній світу, який проводиться The Boston Consulting Group (BCG), АХА стала єдиною страховою компанією, яка увійшла в топ-30 списку.

Рейтинг складається шляхом опитування топ-менеджерів з різних галузей з усього світу і аналізу певного переліку фінансових метрик.

Навіть швидкий перегляд списку 50-ти найінноваційніших компаній BCG 2016 року яскраво демонструє вплив цифрової революції. Багаторічні технологічні гіганти Apple, Google і Tesla Motors продовжують утримувати перші місця, в той же час вперше до списку приєдналися нові цифрові компанії, такі як Uber і Airbnb. Добре помітним стало розширення ролі цифрових інновацій в процесах деяких традиційних, тих, що керуються налагодженими процесами виробників, таких як General Electric і Daimler.

В цілому 11-е щорічне глобальне опитування про стан інновацій показує, що використання технологій для забезпечення інноваційної переваги вже не входить в компетенцію тільки технологічних компаній.

У загальний рейтинг топ-50 увійшло всього два представника страхової індустрії - АХА і Allianz. АХА зайняла почесне 30 місце в рейтингу, випередивши такі компанії як Nike, SpaceX, Renault, Intel, Dell, Siemens.

«Інновації - це не завжди перше слово, яке приходить на розум, коли хтось говорить про компанії страхової галузі. АХА ж має тривалу історію новатора, створила цілу екосистему, присвячену інноваційній діяльності, щоб краще обслуговувати клієнтів і передбачати їх потреби. У цю екосистему входять AXA Lab (детектор інновацій) - одна з яких знаходиться в Шанхаї, друга - в Силіконовій долині, Kamet (стартап студія), AXA Strategic Ventures (венчурний фонд) та АХА Partners (посередник для бізнес-партнерств), які задіяні в весь цикл розробки, від первісної ідеї до збуту продукції. Велику увагу сьогодні ми також приділяємо використанню та аналізу Big Data, що допомагає зробити наші пропозиції персоналізованими і потрібними», - ділиться Філіп Вотле, голова правління «АХА Страхування».

Ще одним ефективним рішенням AXA стала внутрішня інноваційна програма Start-in, в якій в 2016 році взяли участь 23 000 співробітників по всьому світу. Мета програми полягає в тому, щоб використовувати інноваційний потенціал всередині AXA Group і знайти рішення майбутнього для клієнтів.