СК «АХА Страхування» уклала 1 млн договорів страхування в 2016 році

28.02.2017

СК «АХА Страхування» підвела підсумки діяльності за 12 місяців 2016 року, демонструючи рекордний прибуток, обсяг премій і кількість договорів.

Відповідно до внутрішнього звіту страховика за 12 місяців «АХА Страхування» зібрала понад 1,4 млрд грн страхових премій, що на 29% або на 311 млн грн перевищує результат минулого року за аналогічний період. За 2016 рік співробітники «АХА Страхування» уклали понад 1 млн договорів, приріст до попереднього року склав 101%, тобто близько півмільйона унікальних клієнтів.

«Високі фінансові результати – це підтвердження того, що ми правильно слідуємо обраній стратегії прибуткового зростання, яку визначили ще з моменту приходу АХА в Україну. В 2016 році ми реалізували багато важливих проектів, направлених на розвиток ІТ інфраструктури, інноваційної культури компанії, запустили першими на ринку телематику в страхуванні, - коментує Філіп Вотле, голова правління СК «АХА Страхування». – Ми виконуємо в повній мірі взяті на себе зобов’язання перед клієнтами – в 2016 році АХА виплачувала в середньому більше 2 млн грн страхових виплат щоденно. Одним з кращих індикаторів ефективності нашої роботи стала позитивна динаміка показника задоволеності клієнтів якістю сервісу – в 2016 році він досяг 94%. Це один з найвищих показників в Групі АХА. Таке позитивне завершення року дозволяє нам з упевненістю реінвестувати значні ресурси в розвиток бізнесу і нові технології, які покликані полегшити життя нашого клієнта, потреби якого стоять в центрі всіх змін».

«АХА Страхування» виплатила за даний період своїм клієнтам понад 602 млн грн, приріст склав 23%, це на 111 млн гривень більше, ніж у 2015 році.

В усіх країнах присутності АХА завжди приділяє велику увагу соціуму, в якому веде свою діяльність. «АХА Страхування» уже не перший рік є одним з найбільших платників податків в страховому секторі – в 2016 році компанія виплатила понад 145 млн грн податків і зборів до бюджету країни.

«2016 рік став рекордним за багатьма фінансовими показниками. За рахунок зростання зібраних премій, зменшення збитковості і збільшення інвестиційного доходу ми отримали суттєвий приріст прибутку, який склав 24,6 млн грн (за МСФО). Величина активів інвестиційного портфеля «АХА Страхування» перевищила позначку 1 млрд гривень ще за результатами 8 місяців, 12 місяців 2016 року ми закінчили з інвестиційним доходом в розмірі 136 млн грн, - коментує Микола Іванінів, фінансовий директор СК «АХА Страхування». – Наш показник достатності капіталу перевищує нормативний майже в 2,5 рази за національними стандартами. Ці результати підтверджують високий рівень платоспроможності компанії, фінансову стійкість і можливість виконувати свої зобов’язання перед клієнтами, партнерами та акціонерами».

Структура інвестиційного портфеля СК «АХА Страхування» представлена вкладами в державні облігації і депозити, які розміщені в державних банках і в банках, акціонерами яких є провідні західні банківські групи.

«АХА Страхування» залишається безумовним лідером України на ринку КАСКО. Даний вид страхування займає переважну частку в портфелі компанії. За результатами 2016 року обсяг премій страховика по КАСКО складав 858 млн грн, показавши приріст 23%. Страхові премії фізичних осіб по КАСКО в загальному обсязі зібраних премій за даним видом страхування складає 67% (570 млн грн).

Компанія входить в топ-5 лідерів ринку з добровільного медичного страхування і продовжує нарощувати його частку в своєму портфелі. За 12 місяців АХА зібрала 182 млн грн премій, взявши на себе зобов’язання за 473 тисячами договорів. Приріст премій за даним видом склав 49% або 60 млн грн.

Обсяг зібраних премій по обов’язковому страхуванню цивільно-правової відповідальності (ОСАГО) склав 139 млн грн, що на 30% більше, ніж в аналогічному періоді 2015 року.

АХА Group (Франція) – світовий лідер в сфері страхування та управління активами. Восьмий рік поспіль АХА – страховий бренд №1 в світі. У 2016 році визнана страховою компанією №1 в світі за розмірами небанківських активів. Більше 166 000 співробітників щодня обслуговують 107 мільйонів клієнтів в 64 країнах світу. В 2016 році дохід Групи АХА склав 100,2 млрд євро. Станом на 31 грудня 2016 року в управлінні компанії налічувалося 1,429 трлн євро активів.
Високі фінансові рейтинги (2016): Moody’s (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable). Standard & Poor’s (A+, Positive, 2015)

СК «АХА Страхування» належить АХА Group та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює більше 700 співробітників і 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

В 2016 році СК «АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Страхові виплати».
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2015 року (рейтинг газети «Бізнес», 2016.
1-е місце в номінації «Автостраховик року» ( за підсумками «Фінансового Оскара 2015» газети «Бізнес»)
«Особистість страхового ринку», 1-е місце було присвоєно першому віце-президенту СК «АХА Страхування» Андрію Перетяжко (рейтинг газети «Бізнес», 2016).
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь 2015 газети «Бізнес»).
В 2015 році СК «АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».
«АХА Страхування» входить в ТОП-100 найбільших платників податку на прибуток України (рейтинг газети «Бізнес», 2016).

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні по чистим преміям, виплатам, зборам страхових премій по КАСКО, 1-ше місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 року обсяг високоліквідних активів складає 938,5 млн грн.