СК «АХА Страхування Життя» підвела підсумки діяльності за 2016 рік

01.03.2017

СК «АХА Страхування Життя» підвела підсумки діяльності за 12 місяців 2016 року, демонструючи прибуток і зростання премій.

Відповідно до внутрішнього звіту страховика за 12 місяців «АХА Страхування Життя» продемонструвала істотне зростання, зібравши понад 39,8 млн грн страхових премій, що на 29 млн грн перевищує результат минулого року за аналогічний період.

Значну частку в портфелі компанії займає ритейл – 38,6 млн грн.

Не зважаючи на те, що компанія зі страхування життя почала свою діяльність на українському ринку не так давно (в 2013 році), бізнес активно розвивається, компанія виконує в повному обсязі свої зобов’язання перед клієнтами та акціонерами.

«АХА Страхування Життя» завершила рік з прибутком в розмірі 3 млн грн за МСФО.

«Розвиток страхування життя в довгостроковій перспективі – важливий елемент нашої стратегії, - коментує Андрій Перетяжко, генеральний директор СК «АХА Страхування Життя». – Група АХА – світовий лідер в цьому напрямку, і з часом в Україні ми зможемо запропонувати широкий спектр кращих продуктів і рішень, які існують в Групі. В 2016 році був закладений хороший фундамент для майбутнього розвитку. Ми відкрили новий напрямок – вийшли на ринок корпоративного страхування життя. Ми продовжуємо співпрацювати з банками і розширювати мережу наших партнерів. Але головне для нас і наших акціонерів – ми уже 2 рік прибуткові, що дозволяє нам реінвестувати в розвиток нових проектів».

АХА Group (Франція) – світовий лідер в сфері страхування та управління активами. Восьмий рік поспіль АХА – страховий бренд №1 в світі. У 2016 році визнана страховою компанією №1 в світі за розмірами небанківських активів. Більше 166 000 співробітників щодня обслуговують 107 мільйонів клієнтів в 64 країнах світу. В 2016 році дохід Групи АХА склав 100,2 млрд євро. Станом на 31 грудня 2016 року в управлінні компанії налічувалося 1,429 трлн євро активів.
Високі фінансові рейтинги (2016): Moody’s (Aa3, Stable), Fitch (AA-, Stable). Standard & Poor’s (A+, Positive, 2015)

СК «АХА Страхування» належить АХА Group та представлена на українському страховому ринку з 2007 року. В компанії працює більше 700 співробітників і 2 800 агентів по всій Україні. Сьогодні в Україні компанії довіряє більше півмільйона клієнтів.

В 2016 році СК «АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Страхові виплати».
«Найпрофесійніша страхова компанія» за результатами 2015 року (рейтинг газети «Бізнес», 2016.
1-е місце в номінації «Автостраховик року» ( за підсумками «Фінансового Оскара 2015» газети «Бізнес»)
«Особистість страхового ринку», 1-е місце було присвоєно першому віце-президенту СК «АХА Страхування» Андрію Перетяжко (рейтинг газети «Бізнес», 2016).
1-е місце в номінації «Корпоративна безпека» (за підсумками «Фінансового Оскара. Осінь 2015 газети «Бізнес»).
В 2015 році СК «АХА Страхування» стала Лідером Національної Премії Insurance TOP в номінації «Автострахування».
«АХА Страхування» входить в ТОП-100 найбільших платників податку на прибуток України (рейтинг газети «Бізнес», 2016).

За результатами 12 місяців 2015 року «АХА Страхування» займає 1-е місце в Україні по чистим преміям, виплатам, зборам страхових премій по КАСКО, 1-ше місце за обсягом страхових виплат по КАСКО (за даними журналу Insurance TOP). Станом на 31 грудня 2015 року обсяг високоліквідних активів складає 938,5 млн грн.