В СК «АХА Страхування» пройшов тиждень корпоративної та соціальної відповідальності

18.07.2017

Соціальна ініціатива проходить щорічно в 65 країнах Групи АХА, і має велику мету – надати людям можливість жити кращим життям. Тож основною темою цього року стало «Партнерство для кращого життя», в рамках якої на рівні Групи була розроблена програма інноваційного соціального підприємництва: шляхом конкурсного відбору та пітчингу Групою з-поміж 230 проектів були відібрані 3 найперспективніші соціальні ідеї, які своїми рішеннями в області зменшення ризиків здоров'я і безпеки допоможуть поліпшити життя клієнтів АХА.

На наступному фінальному етапі кожен співробітник АХА мав нагоду проголосувати за рішення, яке він вважає найкращим чи запропонувати ідею щодо її поліпшення.

Перемогу зддобув стартап Aclove, який зібрав найбільшу кількість голосів співробітників. Інноваційне рішення Alcove – це мобільна система миттєвої допомоги літнім людям та людям з інвалідністю, здатна забезпечити відчуття безпеки і турботи в домашніх умовах. За допомогою датчиків, які встановлюються на тілі клієнта, мобільний додаток з вбудованими чутливими сенсорами розпізнає небезпеку або подію, активує «червону кнопку», яка в свою чергу автоматично фіксує надзвичайну ситуацію і викликає відповідних співробітників, які в свою чергу здійснюють оперативну допомогу потерпілому.
Alcove отримав головний приз від АХА - інвестицію в розмірі € 50 000 на впровадження ідеї в інноваційному інкубаторі Impact HUB.

З-поміж 65 представництв АХА, які прийняли участь у голосуванні та надіслали найдоцільніші ідеї по вдосконаленню рішення-фіналіста, була обрана трійка співробітників АХА, які поїдуть у Лондон на зустріч із переможцем кампанії в інкубаторі Impact HUB.

«Партнерство для кращого життя» означає надання додаткових послуг клієнтам, які мають прямий позитивний вплив на їхнє здоров'я, їх безпеку та добробут. Обрана стратегія підтверджує нашу відповідальність та стійкість амбіцій Групи, і підкреслює позитивний вплив AXA не тільки на особисте життя своїх клієнтів, але і на суспільство та навколишнє середовище, в якому вони – і ми - всі живемо» - прокоментувала Еліс Стінленд, директор департаменту корпоративної та соціальної відповідальності AXA Group.

Разом із ініціативою Групи, на локальному рівні співробітники долучались до активацій, спрямованих на формування дбайливого ставлення до навколишнього середовища. В Україні були охоплені такі нагальні питання як збереження лісу і правильне сортування відходів - в домашньому господарстві і в офісі.

В офісах АХА в партнерстві із організацією «Україна без сміття» встановили сортувальні баки, на тематичних воркшопах дізнатися, як правильно їми користуватись та як налагодити сортування не тільки в офісі, а й удома. Приємним був і той факт, що серед співробітників АХА в Україні вже є ті, які не один рік сортують відходи у домашньому господарстві, і ті, котрі зацікавилися темою сортування.
Також говорити про ліс – Андрій Бобровицький, лідер проекта «Смарагдовий ліс» розказав як кожен із нас може посприяти тому, аби зелених насаджень в Україні ставало більше. В рамках програми на вихідних відвідали ботанічний сад ім. Гришко і передали від імені АХА необхідні засоби догляду за зеленими насадженнями та інструменти.

Ганна Підгорна, заступник Голови Правління «АХА Страхування»: «Обираючи теми для тижня соціальної та корпоративної відповідальності, в цьому році ми орієнтувалися на проблеми, на вирішення яких може щоденно впливати кожен з нас. Зменшити кількість сміття в своєму житті, правильно сортувати відходи, садити і вирощувати дерева, ділитися власними успіхами в цій сфері з друзями і колегами - це під силу кожному, досить тільки захотіти і дізнатися як. Наші партнери- ентузіасти і практики, розповіли нам як піклуватися про ліс і зменшити кількість сміття, а ми приступили до справи - встановили сортувальні баки в офісах компанії, приносили небезпечне сміття в офіс для подальшої правильної утилізації, відвідали з екскурсією ботсад і передали в подарунок препарати по догляду за деревами і сезонний інвентар, ділилися тематичними лайфхаками в соціальних мережах. Тиждень соціальної відповідальності пройшов на одному диханні, а головне, тепер ми стали ближче до навколишнього середовища, бо можемо кожен день робити важливу справу для його збереження для себе і наступних поколінь»

Тиждень соціальної та корпоративної відповідальності - не разова активність для компанії, а скоріше імпульс для співробітників дізнатися більше про проблематику і реальну ситуацію навколишнього середовища аби задуматися і не бути байдужими – адже кожна добра справа у збереженні навколишнього середовища – вагомий внесок у нашу чисту і зелену Планету.

Долучайтеся і ви!