Повідомити про подію

Група АХА оголосила сьогодні про те, що уклала угоду з Fairfax Financial Holding Limited (Канада) про продаж всіх своїх компаній в Україні та вихід з українського ринку. Відповідно до умов угоди, Fairfax придбає 100% «АХА Страхування» та «АХА Страхування Життя» в Україні.

Закінчення операції буде залежати від виконання відповідних умов її закриття, в тому числі, отримання необхідних регуляторних дозволів.

Довідка про Групу AXA

Група AXA - світовий лідер у страхуванні та управлінні активами, в якій працює 160 000 співробітників у всьому світі, які обслуговують 105 мільйонів клієнтів в 62 країнах. У 2017 році її доходи, згідно з МСФЗ, склали €98,5 мільярдів, а прибуток від основних видів діяльності - €6,0 мільярдів. AXA управляє активами в розмірі 1 439 мільярдів євро станом на 31 грудня 2017 року.

Довідка про СК «АХА Страхування»

СК «АХА Страхування» є лідером українського ринку страхування. За підсумками 2017 року компанія займає перші місця за обсягом чистих премій, за обсягом страхових виплат, на ринку страхування КАСКО, а також зі страхування фізичних осіб. «АХА Страхування» є прибутковою компанією протягом 9-ти років, а за підсумками перших шести місяців 2018 року одержала рекордний прибуток у понад 100 млн грн. (за стандартами Групи АХА). У компанії обслуговується близько 500 000 клієнтів, при цьому рівень задоволеності якістю обслуговування становить понад 90%.

Довідка про Fairfax Financial Holdings Limited

Міжнародна холдингова компанія Fairfax Financial Holdings Limited з штаб-квартирою в Торонто (Канада) займається страхуванням, перестрахуванням і управлінням інвестиціями з 1985 року. Страхові компанії холдингу Fairfax Financial Holdings Limited працюють у децентралізований спосіб. Компанія зареєстрована на фондовій біржі Торонто (FFH: CN), ринкова капіталізація - $15,1 млрд. Інвестиційний портфель - $39,4 млрд.; сумарні активи - $65,1 млрд.; акціонерний капітал - $18,4 млрд. У 2017 році прибуток компанії склав $1,74 млрд. Головою і виконавчим директором холдингу з 1985 р є Прем Ватса. Холдинг працює в 40 країнах світу.