Повідомити про подію
Логотип Fairfax

23 жовтня 2018 канадська страхова група Fairfax Financial Holdings Limited стала новим акціонером "AXA Страхування" і "AXA Страхування Життя".

Fairfax - один з лідерів ринку в Канаді і одна з найбільших страхових міжнародних груп. З урахуванням стану економіки і політичних ризиків, входження групи Fairfax на український ринок - визначна подія для всього страхового сектора. Купівля активів AXA в Україні - найгучніша угода на ринку за останній час.

Нарешті ми можемо більше розповісти про нашого нового акціонера.

Вид на Торонто, Канада

Чим займається Fairfax

Fairfax Financial Holdings Limited - фінансовий холдинг, який займається страхуванням, перестрахуванням і управлінням інвестиціями. Його заснував Прем Ватса в 1985 році в Торонто, Канада.

Ватса досі є головою правління і виконавчим директором Fairfax. За стратегічно вивірені вкладення, консервативний вибір інвестицій і постійно зростаючу вартість свого холдингу Ватса називають канадським Уоренном Баффеттом.

Акції компанії зареєстровані на фондовій біржі Торонто (тікер FFH: CN). Ринкова капіталізація - $ 15,1 млрд. Інвестиційний портфель - $ 39,4 млрд; сумарні активи - $ 65,1 млрд; акціонерний капітал - $ 18,4 млрд. У 2017 році прибуток компанії склав $ 1,74 млрд.

Мапа присутності компаній Fairfax

Географія та структура Fairfax

Холдинг працює в 40 країнах світу. Fairfax володіє страховими компаніями і перестраховиками від Лос-Анджелеса до Гонконгу.

До придбання активів AXA, Fairfax вже був представлений в Україні СК «Колоннейд Україна». Жак Клотье, перший віце-президент з міжнародних операцій Fairfax, підтвердив, що злиття «AXA Страхування» з «Колоннейд Україна» не відбудеться. Обидві компанії будуть працювати незалежно. При цьому Fairfax заохочує відкрите спілкування між своїми дочірніми компаніями. Всі учасники холдингу - це команда, в якій конфронтаційна поведінка є неприйнятною.

Структуру Fairfax і найбільші активи холдингу можна побачити нижче.

Структура холдингу Fairfax

Цілі та цінності Fairfax

Перш за все Fairfax - це страховий холдинг. Метою Fairfax є довгострокове зростання вартості компанії, а не її квартальний прибуток.

Всі компанії в холдингу децентралізовані і управляються локально. Fairfax допомагає своїм структурам в ключових призначеннях і в питаннях інвестицій. Холдинг завжди залишатиметься невеликим офісом і не стане керувати операційною діяльністю компаній, що входять в нього.

У своєму виступі перед співробітниками українського офісу AXA, Жан Клотье сказав, що з моменту заснування в 1985 році в Fairfax діють свої етичні норми:

• Чесність і відкритість важливі у всіх наших відносинах, і в цьому не може бути компромісів.
• Ми орієнтовані на результат - без політики.
• Наша команда – це «ми», а не «я». Ми цінуємо лояльність до Fairfax та до наших коллег.
• Ми багато працюємо, але без шкоди часу, який ми проводимо з нашими родинами.
• Ми завжди розглядаємо можливості, але робимо акцент на вивченні ризиків і шукаємо способи звести до мінімуму втрату капіталу.
• Ми підприємливі та заохочуємо зважений ризик. Право на помилку є у кожного, але робити висновки з таких ситуацій – наш обов'язок.
• Ми ніколи не будемо ризикувати компанією заради якого-небудь проекту або інвестиції.
• Ми віримо, що на працювати можна в радість!

Група Fairfax задоволена покупкою «АХА Страхування», тому буде підтримувати розвиток компанії та її амбіції залишатися # 1 на українському ринку.